Kenali Anak Anda

 • Norazlina Md Nor

  Subang Jaya

  ✭✭✭✭✩

  Buku Panduan Yang Perlu Untuk Semua Ibu

  Assalamualaikum Puan Lina,
   
  Pahit untuk ditelan, tetapi itulah hakikatnya.
  Boleh dikatakan hampir apa yang dikatakan didalam buku itu saya tidak perasan dan tidak lakukan. Sehingga ada masanya seperti rasa anak dipaksa-paksa untuk belajar. Akibatnya, hasil sesi belajar tidaklah memberangsangkan.
  Stress bila kita tunjuk flash card pada anak yang kecil, dia siap tolak tangan kita seolah-olah memberontak dan tunjuk tidak berminat.
  Banyak tips dalam buku ini yang tidak terfikir oleh saya.
 • Noor Asnida

  Selangor

  ✭✭✭✭✭

  Tertarik Dengan Cara & Semangat

  Assalamualaikum Puan Lina,

  Saya sangat tertarik dengan cara dan semangat puan mendidik 2 orang anak puan. Saya suka penerangan puan berkenaan dengan pendengaran sensitif yang dimiliki oleh bayi sama ada yang telah lahir atau masih di dalam kandungan


close

Ulasan Buku

Leave a Reply

linakarim

Alhamdulillah atas ilmu yang Allah s.w.t. berikan kepada kita. Saya berkongsi ilmu mendidik anak dari mereka bayi hinggalah mereka kanak-kanak. Mendidik anak sendiri hinggalah mendidik anak-anak didik saya di kelas mingguan Mental Arithmetic yang saya adakan. Kepelbagaian sikap kanak-kanak menyebabkan saya belajar banyak perkara tentang cara terbaik dalam mendidik mereka. Dalam pengalaman ini dan musafir pembacaan ketika mahu menyelesaikan sesuatu masalah tentang mereka menyebabkan terjadinya penulisan didalam buku ini. Semoga perkongsian saya ini dapat mengurangkan stress ibubapa dalam mengajar anak mereka.

Ulasan Buku September 15, 2014


Contact


Search